Välkommen till Byalaget Gamla Borstahusen

Välkommen till Byalaget Gamla Borstahusen
De boende på Nedregatan, Mellangatan, Övregatan i Borstahusen startade 1994 ett Byalag med avsikt att vara ett språkrör för medlemmarnas gemensamma intressen och försöka skapa en god boendemiljö.
En viktig uppgift är att försöka bevara det kulturella arv,bl.a.”stejlebackarna", som Borstahusens bebyggelse utgör.
Som exempel på vad Byalaget arbetat för var att bevara gamla Pumphuset. Byalaget var också drivande i frågan att göra Nedregatan mot hamnen enkelriktad för ett bättre trafikflöde sommartid.
Vi har idag ett kulturcentrum med museum, konsthall och restaurang som vi är mycket stolta över.
Byalagets högsta beslutande organ är Årsmötet som hålles före utgången april månad.
Kallelse sker via utskick senast 1-2 veckor före mötet. Övriga allmänna möten sammankallas av styrelsen vid behov. OBS! Ingen medlemsavgift.
Vi vill på detta sätt hälsa alla nyinflyttade med adress Nedre gatan, Mellan gatan, Övre gatan välkomna till Byalaget Gamla Borstahusen och vi ser gärna att du anmäler dig som medlem i vårt Byalag. Anmälan kan ske till ordförande Marina Sander. Övregatan 173, eller till kassör Karl Håkansson, Nedre gatan 28 eller Email byalagetgamlaborstahusen@gmail.com



torsdag 28 mars 2019

BYALAGETS VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2018


Möten
Byalaget har under verksamhetsåret haft fyra styrelsemöten och ett årsmöte. Vi har deltagit i möte med Destination Borstahusen och med Bevakningsgruppen.
Trafiken
Representanter från styrelsen har träffat kommunens trafikplanerare för uppdatering beträffande trafikflöde mm i nybyggnadsprojektet nya borstahusen
Bevakning
Styrelsen har haft möte med Bevakningsgruppen gällande kontrakt och årskostnad. Fråga om utökad rondering har inkommit från fastigheter som ej ingår i byalagets område.
Boden
Boden får disponeras av byalagets medlemmar. Bokning sker via kontakt med styrelsen. Städning efter nyttjande är ett krav som måste följas.



Flaggning
Byalaget sköter flaggning på allmänna flaggdagar. Önskas flaggning vid bemärkelsedagar eller dödsfall är ni välkomna att kontakta Torsten Svensson Övre Gatan120. (tel 0418-411835).
Borstahusdagen
Byalaget har medverkat vid såväl Borsthusdagen Sommar som Borstahusdagen Vinter. Båda evenemangen lockade många besökare och förhoppningen är att dessa dagar ska fortsätta.
Affären
Vi har nu fått nya ägare till Ankaret och vi hälsar Magnus och Lasse varmt välkomna till Borstahusen.
Digitalisering
En arbetsgrupp jobbar med uppdatering av hemsida och övrig digitalisering. Mer info kommer på årsmötet.
Avslutningsvis vill jag tacka för det förtroende som visats mig under mina 25 år som ordförande. Jag har avböjt omval och önskar min efterträdare Marina Sander ett stort Lycka Till.
Rolf Svensson
Ordförande