Välkommen till Byalaget Gamla Borstahusen

Välkommen till Byalaget Gamla Borstahusen
De boende på Nedregatan, Mellangatan, Övregatan i Borstahusen startade 1994 ett Byalag med avsikt att vara ett språkrör för medlemmarnas gemensamma intressen och försöka skapa en god boendemiljö.
En viktig uppgift är att försöka bevara det kulturella arv,bl.a.”stejlebackarna", som Borstahusens bebyggelse utgör.
Som exempel på vad Byalaget arbetat för var att bevara gamla Pumphuset. Byalaget var också drivande i frågan att göra Nedregatan mot hamnen enkelriktad för ett bättre trafikflöde sommartid.
Vi har idag ett kulturcentrum med museum, konsthall och restaurang som vi är mycket stolta över.
Byalagets högsta beslutande organ är Årsmötet som hålles före utgången april månad.
Kallelse sker via utskick senast 1-2 veckor före mötet. Övriga allmänna möten sammankallas av styrelsen vid behov. OBS! Ingen medlemsavgift.
Vi vill på detta sätt hälsa alla nyinflyttade med adress Nedre gatan, Mellan gatan, Övre gatan välkomna till Byalaget Gamla Borstahusen och vi ser gärna att du anmäler dig som medlem i vårt Byalag. Anmälan kan ske till ordförande Marina Sander. Övregatan 173, eller till kassör Karl Håkansson, Nedre gatan 28 eller Email byalagetgamlaborstahusen@gmail.com



lördag 8 juni 2019

Blågul mysstämning på Citadellområdet!


Blågul mysstämning på Citadellområdet


 
 
Hej allesammans!
 
Idag fick vår för dagen Sverigedräktsklädda ordförande Marina Sander ta emot en flagga å Byalagets vägnar åt vår flaggstång av självaste Thorsten Karlén från Landskrona stads utvecklingavd. Stiligt så det förslog!
Utdelningen översågs, som synes, av vår Kommunfullmäktige, tillika Borstahusens Museiförenings, ordförande Gunlög Stenfält. Dessutom ackompanjerade av Kronprinsens Husarers Blåssextett.
Det var ganska mycket folk som kom till Citadellet. Och förhoppningsvis fick en försmak av vad Thulinträffen den 20:e juli kommer att bjuda på i form av veteran och cabbe bilar.
Marina Sander från byalaget gamla Borstahusen i stilig Sverigedräkt.Bild: Niklas Gustavsson
Olle och Kristina Bergquist som tillsammans med vännerna Erling och Annika Carlsson visade upp sin fina Chevrolet 490 från 1919.Bild: Niklas Gustavsson

Fullsatt när Sveriges nationaldag firades på citadellområdet i Landskrona.Bild: Niklas Gustavsson



Nationaldagsfirande med svenska flaggor.Bild: Niklas Gustavsson

Sander och Gander gladde publiken.Bild: Niklas Gustavsson

Lisa Romée sjöng Gabriellas sång.Bild: Niklas Gustavsson

Varsogod Byalaget

Kalle Kassör Projektledare för Thulinträffen marknadsför

Tack för Sverige Flaggan