Välkommen till Byalaget Gamla Borstahusen

Välkommen till Byalaget Gamla Borstahusen
De boende på Nedregatan, Mellangatan, Övregatan i Borstahusen startade 1994 ett Byalag med avsikt att vara ett språkrör för medlemmarnas gemensamma intressen och försöka skapa en god boendemiljö.
En viktig uppgift är att försöka bevara det kulturella arv,bl.a.”stejlebackarna", som Borstahusens bebyggelse utgör.
Som exempel på vad Byalaget arbetat för var att bevara gamla Pumphuset. Byalaget var också drivande i frågan att göra Nedregatan mot hamnen enkelriktad för ett bättre trafikflöde sommartid.
Vi har idag ett kulturcentrum med museum, konsthall och restaurang som vi är mycket stolta över.
Byalagets högsta beslutande organ är Årsmötet som hålles före utgången april månad.
Kallelse sker via utskick senast 1-2 veckor före mötet. Övriga allmänna möten sammankallas av styrelsen vid behov. OBS! Ingen medlemsavgift.
Vi vill på detta sätt hälsa alla nyinflyttade med adress Nedre gatan, Mellan gatan, Övre gatan välkomna till Byalaget Gamla Borstahusen och vi ser gärna att du anmäler dig som medlem i vårt Byalag. Anmälan kan ske till ordförande Marina Sander. Övregatan 173, eller till kassör Karl Håkansson, Nedre gatan 28 eller Email byalagetgamlaborstahusen@gmail.com



måndag 6 januari 2020

Stort Tack till alla som gjorde Borstahusdagen Vinter 2019 till en fantastisk dag




Hej Allesammans!

Vi i Byalaget Gamla Borstahusen ber att få tacka Er alla som besökte, sponsrade och sålde varor och tjänster som alla uppskattade och hjälpte  till att göra Borstahusdagen Vinter till en fantastisk dag och där Lions traditionsenliga Lucia lyste upp en annars lite grå och lite regnig dag.

Det var  en god tillströmning av besökare så alla vi som deltog bör vara nöjda med dagen. Och vi ser väl redan fram emot kommande Borstahusdagar!

Ett jättetack till våra sponsorer
Destination Borstahusen, Ankaret Matöppet, Hamnens Hörna, Jabadabado, Sund Sill Borstahusens Fiskaffär, Pumphusets restaurang. Kommunens Elektroniska tavlor och web och Landskronas lokaltidningarna.

Bästa hälsningar
Byalaget Gamla Borstahusens styrelse
genom Marina Sander och Kalle Håkansson